Missie

Houthandel Van Loon (1987) is al twee generaties lang een betrouwbare voorraadhoudende leverancier in massief hardhout en zachthout voor de particuliere doe-het-zelver en de professionele gebruiker/groothandel. 

Binnen ons assortiment ligt de nadruk op tuinhout, met daarbij aansluitend meer dan 4000 

toonaangevende tuin gerelateerde producten. Ook hebben wij een grote hoeveelheid constructie- en GWW hout. Enkele voorbeelden hiervan zijn terrasplanken, schuttingplanken, brugdekdelen, damwand, maar ook kant-en-klare producten zoals tuinhuizen. Ons afnemersbestand bestaat uit; particulieren, hoveniers, aannemers/bouwbedrijven en overheidsinstanties. Met onze kennis en deskundigheid, groot assortiment, klant specifieke maatwerk mogelijkheden en vooraanstaande positie in duurzame ontwikkeling en verantwoord bosbeheer. Dit zodat de houtstroom en behoudt van de natuur in de toekomst voor de volgende generaties op aarde gewaarborgd blijven. We werken met gemotiveerde en getalenteerde medewerkers, die door hun jarenlange ervaring en kennis ieder hun sporen in de houtsector verdient hebben. 

Met een gedegen controlesysteem met strenge normen voeren wij dagelijks een gedetailleerde kwaliteitscontrole uit, zodat de klant altijd optimaal kan beschikken over onze kwalitatief hoogstaande houtvoorraad. Maatwerk, flexibiliteit en secure afwerking van producten staan bij ons hoog in het vaandel en hier vind de klant ons vakwerk dan ook in terug. Zodoende investeren wij dan ook continu in de nieuwste duurzame technieken. Een efficiënte logistiek loopt als een rode draad door onze organisatie. Just-in-time leveringen zijn geen service, maar en must. Onze bedrijfsprocessen zijn geïntegreerd met gepersonaliseerde oplossingen voor de klant. Omdat wij tevens als importeur fungeren en onze houtproducten zo dicht mogelijk bij de bron aankopen, bent u altijd gegarandeerd van duurzaam gecertificeerd hout. 

Zo reizen wij jaarlijks zelf af naar de verschillende aankoop regio’s in 
Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Midden- en Noord-Europa om diverse zagerijen / schaverijen en exporteurs te controleren op hun manier van werken. Integriteit, MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), FSC® en PEFC zijn sleutelwoorden die geabsorbeerd zijn in ons denken en doen.

Visie

Als innovatief familiebedrijf met een grote voorkeur voor duurzaamheid ligt
onze focus op het invullen van de vraag vanuit de markt op het gebied van
gecertificeerd hout. Wij zijn sinds 1996 actief duurzaam hout gaan inkopen
en sinds 2009 kunnen wij met trots vermelden dat inmiddels 85% van ons
assortiment gecertificeerd is. Ons streven in de toekomst is dan ook om dit
percentage te vergroten en de eerste houthandel van de gehele Benelux te
worden, die een volledige voorraad heeft liggen van 100% gecertificeerd
hout.

Het is van absoluut belang dat de herkomst van materialen te allen tijde traceerbaar is en niet gewonnen is op een destructieve manier die het welzijn van de aarde, zijn inwoners of natuur schaadt. Wij zijn in het volledige proces, van bron tot eindgebruiker betrokken. Als vooruitstrevende modelorganisatie is het werken op milieuvriendelijke wijze en een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu vinden een randvoorwaarde die wij graag aangaan. Overleg met milieuorganisaties en politiekbestuur voor een effectief sociaal en ecologisch beleid voor het behoud van natuurlijke bestaansbronnen behoord tot een van onze taken en verantwoordelijkheden.

Wij zijn een volledige zelfstandig financiële organisatie, maar uiteraard vinden wij het belangrijk wie onze bank belangen behartigd. De directie heeft zich in 2010 dan ook met uitgesproken voorkeur te kennen gegeven graag in zee te gaan met de groene bank. Het creëren van een ‘groene’ geldstroom is essentieel voor de milieubescherming in ontwikkelingslanden. Zodoende willen wij dit maximaal stimuleren. Ons duurzaam beleid zal niet direct grotere winst opleveren in vormen van geld, maar in de positieve gevolgen voor sociale en ecologische leef aspecten van mens en natuur.

Dit is dan ook onze lange termijnvisie, waarbij de aarde en zijn inwoners altijd op de voorgrond staan, in plaats van verkoopomzet.

Ons credo luidt dan ook; “Houthandel Van Loon: Een Duurzaam Begrip”!