Historie

De oprichter, Peter van Loon is in 1978 als parttime ondernemer gestart met een kleine houtopslag aan huis. Hij werkte toentertijd ook nog bij een zagerij/houthandel. Het bedrijf was gevestigd in Genderen, dat aan de Maas in het Land van Heusen en Altena in Noord-Brabant ligt. Het duurde niet zo lang voordat het bedrijf werd uitgebreid en verhuisde naar een andere locatie in Genderen. Toen ook die te klein werd is het bedrijf verhuist naar het nabij gelegen dorp Wijk en Aalburg, waar het momenteel nog steeds gevestigd is.

Per 1 januari 2009 is zijn zoon Martijn van Loon, na 10 jaar diverse functies vervuld te hebben binnen het bedrijf aandeelhouder geworden. De houthandel is inmiddels van een regionale functie uitgegroeid tot een internationale met vele import en export functies.

Dagelijks worden er in de gehele Benelux bestellingen bezorgd en ook ver buiten deze grenzen. Naast het tuinhout assortiment is er ook een groot assortiment constructie hout voor de bouw en heeft de klant beschikking over ruim 4000 kant-en-klaar producten.