Binnen onderstaande lijst is een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen.

Wie kan er allemaal bij ons kopen?

Ons klantenbestand bestaat uit particuliere doe-het-zelvers, groothandel en overheidsinstellingen. Voor de groothandel hebben wij een speciaal programma, wanneer u hier meer informatie over wilt hebben kunt u hiervoor telefonisch contact met ons op nemen.

Zijn jullie prijzen inclusief BTW?

Ja, al onze prijzen op de website en webshop zijn incl. btw 21% en de prijzen zijn actueel en up-to-date, dus wanneer u een product besteld via de webshop kunt u er vanuit gaan dat hierover geen extra toeslagen worden berekend.

Wat zijn jullie openingstijden?

Zie: Openingstijden
Afhalen is op afspraak. Wanneer u besteld via onze webshop bellen wij u z.s.m. zodra de hout order gereed ligt. Dit kan via: www.hardhouthandel.nl (u kunt hier tevens aan het einde van de bestelling ingeven wanneer u graag wilt komen, wij houden hier dan rekening mee en zorgen dat u order tijdig gereed ligt).

Wat is jullie bezorggebied?

Wij bezorgen ons hout dagelijks door heel Nederland, Belgie & Duitsland. Overige landen op afspraak.

Hoe snel word mijn bestelling thuisbezorgd?

Bij een bestelling via onze webshop www.hardhouthandel.nl proberen wij altijd binnen maximaal 1 week te te leveren. Mocht het een spoedbestelling zijn dan vragen wij u dit expliciet aan te geven in het hiervoor bestemde notitieveld (zie opmerkingen vak aan het eind van de bestelprocedure via de webshop), wij nemen dan contact met u op over de mogelijkheden.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten variëren per locatie en per bestelling (afhankelijk van lengte/gewicht), de exacte kosten kunt u vinden in het winkelwagentje op onze webshop (hiervoor dient u wel eerst het benodigd aantal artikelen te selecteren).

Waar kan ik producten bestellen?

U zit momenteel op onze website, wanneer u producten wilt bestellen kan dit via onze webshopwww.hardhouthandel.nl
Ook al komt u de producten niet direct af halen of laat u de producten thuis bezorgen, wij raden u aan het gewenste aantal tijdig via de webshop te bestellen. Het voordeel hiervan is dat wij de hout producten dan voor u reserveren zodat u altijd gegarandeerd bent van het benodigde aantal.

Welke kwaliteit heeft jullie hout?

Iedere houtsoort heeft een andere duurzaamheidsklasse en ook kan het gebied van herkomst de kwaliteit bepalen. Om de duurzaamheid van een houtsoort aan te kunnen geven worden deze verdeeld in klassen 1/2/3/4/5, waarbij 1 de meest duurzame is. Wij leveren per categorie (hardhout - eikenhout - douglashout - tuinhout) de hoogst mogelijke duurzaamheidsklasse. Om u hier een goed beeld van te geven; er zijn tientallen hardhout soorten (waaronder Bankirai), deze hebben verschillende duurzaamheidsklassen, voornamelijk van 1-4. Wij leveren alleen 1 (!), dit omdat wanneer het hout bijvoorbeeld duurzaamheidsklasse 4 heeft u net zo goed geimpregneerd Grenen tuinhout kunt kopen. Laat u bij aankoop dus goed voorlichten over de specifieke houtsoort en groeigebied, want goedkoop is uiteindelijk duurkoop. U bent altijd bij ons welkom voor het bekijken en vergelijken van houtsoorten/kwaliteit met een duidelijke uitleg door een van onze professionals.

Zit er garantie op het hout?

Ja, er zit garantie op het hout. Als voorwaarde stellen wij dat u zich aan de richtlijnen van onze montagehandleiding houd en wanneer iets niet vermeld staat zich te richten tot een van onze adviseurs. Dit omdat hout een 'eigen wil' heeft bij verkeerde montage en wij geen garantie kunnen geven op producten die verkeerd verwerkt zijn en om die reden niet te repareren zijn. U vind de houtmontagehandleiding hier:  Montagehandleiding. Houdt er tevens rekening mee dat hout een natuurproduct is wat reageert op het milieu waarin het zich bevindt. De ene houtsoort ‘werkt’ ook meer dan de ander. Hout krimpt en zwelt onder bepaalde milieufactoren. Hierdoor kunnen er barstjes ontstaan of kan het hout krom trekken, met de juiste behandeling van het hout kan dit grotendeels voorkomen worden.

Hebben jullie ook uitverkoop/actie artikelen?

Ja, bekijk hier onze speciale hout aanbiedingen: Houtoutlet

Word hout na verloop van tijd grijs van kleur?

Ja, en dit geldt voor alle houtsoorten, de duurzaamheid veranderd hierdoor niet. Alle houtsoorten hebben inhoudsstoffen zoals looizuren. Deze geven hout kleur en specifieke geur. Door weersomstandigheden zoals zon en regen veranderen deze en gaan en spoelen er tevens uit. Wilt u de orginele kleur van het hout behouden dan kunt u het beitsen. U vind ons beits/olie producten hier: Beits. Wanneer u dit graag wilt, behandel het dan voordat het vergrijst, want eenmaal vergrijst gaat het niet meer en zult u alles opnieuw moeten schuren om de orginele houtkleur weer terug te krijgen. Verwar tevens het behandelen van Vuren- en Grenenhout niet met het vergijzen van hout want bij deze houtsoorten - wanneer buiten gebruikt - is behandelen een must en bij Douglashout niet noodzakelijk maar wel een pre, hierdoor word het hout nog duurzamer.